Uitslagen finaledag Beker van Vlaanderen + Finale Vlaamse Damescompetitie

Op zaterdag 12 mei 2018 stond de finaledag van de Beker van Vlaanderen (jeugd + heren) en de finale van het Vlaams Dameskampioenschap op het programma.  Het werd een sportieve namiddag die bol stond van de spanning.  Om 15u30 werd er afgetrapt in de finale om het Vlaams Dameskampioenschap.  SK 30 Plus Hamme en CSK Girls Everberg bleken aan mekaar gewaagd te zijn.  CSK won uiteindelijk met 1-3. 

Bij de miniemen kregen we een waar spektakelstuk te zien.  Na 50 minuten zaalvoetbal tussen Salaam Mechelen en Futsal Besiktas stond er 4-4 op het scorebord. Verlengingen brachten geen soelaas waardoor er werd overgegaan tot strafschoppen.  Ook daarin gaven beide clubs elkaar geen duimbreed toe maar na 11 gescoorde strafschoppen volgde dan toch een misser van Besiktas en na 6-5 eindstand in de strafschoppenserie mocht Mechelen de beker in de lucht steken.

Bij zowel de kadetten als de scholieren moest Samba's Temse de duimen leggen tegen respectievelijk Soccer Boost Futsal (5-9) en Kras Antwerpen (2-8).  Proficiat aan beide bekerwinnaars.

Save the best for last was misschien wel het toepasselijke moto van deze finaledag.  Bij de heren keken Al Azhar Waregem en Black Devils Huldenberg mekaar in de ogen.  Het werd een zinderende finale die 3 minuten voor tijd beslist leek want Al Azhar stond met 4-2 voor.  Een strafschop en de gelijkmaker in de laatste minuut zorgden voor verlengingen.  Huldenberg kon daarin nog tot scoren komen en wint voor de 1e keer de Beker van Vlaanderen.

Hier kan u alle uitslagen nog eens bekijken